Varukogen är tom!
Välkommen! Du kan logga in eller skapa ett konto.
Plastfickor! Fantasy Flight
Boardgamegeek Top 10

7 Wonders (Svensk)

Märke: Asmodee
Asmodee
Artikelnummer: LAU6204-7
Tillgänglighet: TILLFÄLLIGT SLUT
369 kr
Exkl moms: 295 kr
 
   - ELLER -   

7 Wonders är en av de stora spelnyheterna från 2011. Det har hunnit samla åt sig flera internationella pris, t.ex. det tyska Kennerspiel des Jahres -priset och Vuoden Peli (Årets Spel) i kategorin för vuxenspel. Spelet är rätt så speciellt, även om det går i samma anda som t.ex. en tidigare vinnare av samma pris: Dominion. De bästa egenskaperna hos 7 Wonders är att det är ett snabbt spel, och enkelt att anpassa efter mängden spelare. Möjligheten att spela med 2-7 spelare utan att speltiden förändras är en väldigt välkommen egenskap.

 

I spelet tar varje spelare kontroll över en valfri civilisation från antiken. Varje spelbar civilisation är känd för ett av antikens sju underverk, och är således: Giza (pyramiderna), Halikarnassos (mausoleet), Rhodos (kolossen), Babylon (de hängande trädgårdarna), Ephesos (Artemis tempel), Alexandria (fyrtornet), Olympia (Zeus staty)

 

Spelet är väldigt simpelt och samtidigt väldigt mångfacetterat. På varje tur får spelaren en knippe med kort, varifrån ett kort väljs ut. Resten av korten ges vidare till nästa spelare, osv. När alla har valt sina kort, spelas de ut på bordet. Det här betyder i praktiken att kortets funktion aktiveras ifall spelaren har råd att betala den definierade summan, antingen med pengar eller med den egna civilisationens produktionsmöjligheter. Den här processen upprepas totalt 18 gånger under spelets gång.

 

Nyckeln till spelets mångfald ligger i de varierande korten. Bland de valbara korten finns många olika slags byggnader som ger olika bonusar till civilisationens militär, administration, handel eller kultur, och de bidrar alla till civilisationens utveckling. Interaktion mellan spelare möjliggör handel mellan civilisationer, och efter varje tidsperiod mäts den militära styrkan i respektive civilisation.

 

7 Wonders är ett snabbt spel, och det inbegriper praktiskt taget inget väntade eftersom alla spelare gör sina turer samtidigt. Trots att man förstås måste lära sig de olika spelfunktionerna på korten, så är spelet väldigt enkelt att lära sig, och spelet går väldigt smidigt och snabbt efter att man lärt sig reglerna. Spelet kan väl rekommenderas åt vänner av Dominion. 

 


 

Antal spelare: 2-7    

Bäst med: 4 spelare

Speltid: 30 min        

Ålder: 10

Utgivningsår: 2010    

Regler på: Engelska

Regelhäfte Engelska (PDF) här!

Regelhäfte Svenska (PDF) här!

 


 

7 Wonders Sida

Asmodee Hemsida

 


 

Innehåll:

7 Wonder Boards

7 Wonder Cards

49 Age I Cards

49 Age II Cards

50 Age III Cards

46 Conflict Tokens

1 Score Booklet

1 Rulebook

 
 

Skriv en recension

Ditt namn:


Din recension: OBS: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig           Utmärkt

Ange koden i rutan nedan:Back to Top