Varukogen är tom!
Välkommen! Du kan logga in eller skapa ett konto.
Plastfickor! Fantasy Flight
Boardgamegeek Top 10

Carcassonne (Svensk)

Märke: Enigma
Enigma
Artikelnummer: MDG001
Tillgänglighet: TILLFÄLLIGT SLUT
279 kr
Exkl moms: 223 kr
 
   - ELLER -   

Carcassonne är utan att överdriva ett av 2000-talets viktigaste spel. Det har getts ut på några dussin olika språk, och har sålts i flera miljoner exemplar runt om i världen. I Finland vann spelet genast då det gavs ut (2004) Vuoden Peli priset. Samma sak hände även i flera andra länder.

Carcassonne har gjort sig förtjänt av en plats i varje spelentusiasts spelsamling. Till spelet finns en myriad olika slags tilläggsdelar (som naturligtvis kräver ett exemplar av grundspelet) och syskonspel.

Spelet spelas med fyrkantiga brickor, som representerar staden Carcassonnes omnejd med allt som det innebär; vägar, fält, kloster och stadsmurar. Under spelets gång placeras brickorna så att de bildar enhetliga helheter. Dessutom spelar man även ut små träfigurer, "meeples" på engelska, som symboliserar människorna i staden med omnejd, och rollerna de spelar. Om de placeras i städerna är de riddare, i kloster blir de munkar, osv. Spelarna får sedan poäng utgående från hur stora städer eller hur långa vägar de lyckas bygga, osv. I slutet finns även en sista poängrunda, så spelet hålls intressant ända till slutet.

Att spela ut de olika brickorna är busenkelt; vem som helst förstår snabbt hur de olika brickorna passar ihop och hur de skall placeras för att bilda en helhet. Poängräkningen lär man sig också utan större problem, och de strategiska elementen i spelet torde uppenbara sig redan under de första spelomgångarna. De olika brickorna, som dras på måfå, ser till att spelet känns fräscht även efter de första tio omgångarna, och spelet har även därför en väldigt lång livslängd. Blir man dock trött på spelet, så finns det dessutom massvis med tilläggsdelar att förgylla spelupplevelsen med


 

Antal spelare: 2-5

Bäst med: 2 spelare

Speltid: 45 min        

Ålder: 8

Utgivningsår: 2000    

Regler på: Svenska

Regelhäfte (PDF) här!

 


 

Carcassonne Sida

Z-Man Games Hemsida

 


 

Innehåll:

72 Landbrickor

1 Poängräknare

40 Följeslagare i 5 färger

1 Regelbok på svenska

 

 

 

Skriv en recension

Ditt namn:


Din recension: OBS: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig           Utmärkt

Ange koden i rutan nedan:Back to Top