Varukogen är tom!
Välkommen! Du kan logga in eller skapa ett konto.
Plastfickor! Fantasy Flight
Boardgamegeek Top 10

Port Royal

Märke: Pegasus Spiele
Pegasus Spiele
Artikelnummer: PGU18114
Tillgänglighet: TILLFÄLLIGT SLUT
129 kr
Exkl moms: 103 kr
 
   - ELLER -   

Hamnen i Port Royal sprudlar av liv och rörelse och du hoppas på att göra ditt livs affär. Om du tar allt för stora risker finns dock möjligheten att ditt lastrum förblir tomt. Glöm inte att du kan investera din vinst, vinna guvernörernas och amiralernas välvilja samt anlita olika specialister som hjälper dig nå ditt mål. Ära, rikedomar och berömmelse väntar på dig!

 

Port Royal är ett roligt och enkelt kortspel i vilket spelarna strävar efter att bli den mest framstående kapteten i Karibiens hamnar. Spelet innehåller fyra olika korttyper, fartyg, personer, skattehöjningar och expeditioner. Baksidan på samtliga kort fungerar som valuta i spelet.

 

I spelets början får varje spelare 3 guldmynt. På spelarnas tur skall de lyfta kort ur en korthög och placera dem i mitten av bordet (hamnen). De lyfter så många kort som de önskar ELLER tills det finns två likfärgade fartyg i hamnen, vilket innebär att spelarens tur tar slut och turen går vidare. Ifall spelaren väljer att sluta dra kort innan detta händer går spelet vidare till den andra fasen.

 

I den andra fasen får den aktiva spelaren (d.v.s. spelaren vars tur det är) ta kort ur hamnen. Antalet kort som får tas beror på antalet olikfärgade fartyg som finns i hamnen. För 0-3 fartyg får spelaren ta ett kort, för 4 olikfärgade fastyg får spelaren två kort och ifall det finns 5 olikfärgade skepp i hamnen får spelaren ta tre kort. Efter att den aktiva spelaren valt sina kort från hamnen har de övriga spelarna möjlighet att ta kort ur hamnen, dock under förtusättning att de kan kompensera den aktiva spelaren med ett guldmynt.

 

Olika korttyper har olika inverkan på spelets gång. Fartyg ger spelarna pengar, specialister ger vinstpoäng och olika specialförmågor. Skattehöjningar bidrar med spänning till spelet och expedtioner ger ytterligare förutsättningar för att förtjäna vinstpoäng.

 


 

Antal spelare: 2-5

Bäst med: 3

Speltid: 30 min        

Ålder: 8

Utgivningsår: 2014

Regler på: Svenska

Regelhäfte (PDF) kommer!

 


 

Port Royal Sida

Pegasus Spiele Hemsida

 


 

Innehåll:

120 kort (91x59 mm)

Regler

Skriv en recension

Ditt namn:


Din recension: OBS: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig           Utmärkt

Ange koden i rutan nedan:Back to Top